Jooga

Terhi Palminen - jooga

Vinyasajooga on dynaaminen joogan muoto, jossa hengitys kuljettaa asanaharjoitusta eteenpäin. Vinyasaharjoitus lämmittää voimakkaasti kehoa sekä kehittää kehon voimaa, liikkuvuutta ja kestävyyttä. Harjoitus etenee dynaamisesti vahvistaen koko kehoa ja vähentäen kehon ja mielen ylimääräisiä kireyksiä. Harjoitus puhdistaa ja vahvistaa kehoa sekä lisää liikkuvuutta ja energiatasoa. Keho ja mieli ovat voimakkaasti yhteydessä toisiinsa, joten tunneilla aina myös rauhoitutaan kuuntelemaan omaa mieltä. Vinyasajooga on parhaimmillaan liikemeditaatiota, jossa keho ja mieli toimivat saumattomasti yhdessä.

Jivamuktijooga on sekä fyysisesti että älyllisesti haastava kokonaisvaltainen joogaharjoitus. Jivamukti on yhdistelmä dynaamista vinyasaharjoitusta, pranayamaa (hengitysharjoituksia), filosofiaa, meditaatiota ja musiikkia (mantralaulua sekä musiikkia harjoituksen taustalla). David Life ja Sharon Gannon perustivat jivamuktijoogan 1980-luvulla New Yorkissa. He halusivat luoda omien opettajiensa oppeja kunnioitten joogaharjoituksen, jossa yhdistyy joogan kaikki osa-alueet. Jivamuktijooga on harjoitus, josta saa voimaa ja ajattelemisen aihetta myös maton ulkopuoliseen elämään.

Ilmajooga on melko uusi joogan muoto, jossa asanoissa hyödynnetään katosta roikkuvaa kangasta. Ilmajoogatunnit koostuvat liikkuvuutta lisäävistä harjoitteista, voimaharjoitteista ja riipunnoista. Jokaiseen tuntiin sisältyy myös rauhoittumishetki. Ilmajoogaliina auttaa asanoiden linjaamisessa, helpottaa inversioiden eli ylösalaisin tehtävien asentojen suorittamista, hieroo kehoa tehokkaasti sekä auttaa lisäämään liikkuvuutta ja voimaa. Ilmajooga on myös leikkisä joogan muoto, jossa voi turvallisesti kokeilla oman kehon ja mielen rajoja.