Retriittielämää kaamoksen keskellä

Nyt on taas ihania retriitejä tiedossa. Marraskuussa on kaksi retriittiä Villa Ruusulassa Rääkkylässä. Villa Ruusulan retriitit ovat ihan omanlaisiaan. Paikka on todella idyllinen, se on retriittien ihanan emännän Sari Kaasisen kotitalo järven rannalla.

Sanat kodikkuus ja lämminhenkisyys kuvaavat näitä retriittejä parhaiten. Joogatila on Sarin ladoksi kutsuma upea sali, jossa on puulattia, korkea katto ja akustiikka vailla vertaa. Rauhallinen järvimaisema ja maaseudun suorastaan hämmentävä rauha hellivät meitä joogeja näiden viikonloppujen ajan.

Miksi retriitille? Retriitillä, lyhyelläkin, on todella aikaa paneutua joogaharjoitukseen ja rauhoittua. Kiireisessä arjessa harjoituksesta tulee helposti tunnin tai parin suoritus, joka hoidetaan rutiinilla alta pois. Kun on muutama päivä aikaa keskittyä vain itseensä ja jakaa kokemansa samanhenkisten ihmisten kanssa, harjoitus saa taas ihan uusia ulottuvuuksia ja akut latautuvat arjen pyöritystä varten.

Retriitti on hengähdyshetki, joka tarjoaa paljon sekä keholle että mielelle. On myös mahtavaa, kun päivät on valmiiksi ohjelmoitu, ruoka on valmiina eikä tarvitse itse kuin olla mukana ohjelmassa juuri sillä intensiteetillä, joka itselle sopii.

Perjantaina aloitellaan retriitti yin/yang-harjoituksella, joka alkaa reippaalla flowlla kehoa herätellen ja päättyy pitkään ja rauhalliseen yin-osuuteen. Iltapalan, saunan ja terassilla olevassa paljussa kylpemisen jälkeen olemmekin valmiit unille.

Aamut alkavat kevyellä hedelmäaamiasella ja jatkuvat joogaharjoituksella. Joogaharjoituksen jälkeen on maittava brunssi. Vapaa-ajan voi käyttää luonnosta nauttien, keskustellen, lukien tai ihan vain ollen. Lauantaipäivänä on asanatyöpaja, jossa tarkastellaan asanoiden suoritustekniikoita osallistujien toiveiden mukaan. Päivällä myös sukelletaan meditaation saloihin.

Iltaharjoituksessa hellitään kehoa rauhallisella ja huoltavalla harjoituksella. Harjoituksen jälkeen on rantasauna lämpimänä ja iltapalaa tarjolla. Unta täällä ei yleensä tarvitse kauaa odotella!

Sunnuntaina aamuharjoituksen ja brunssin jälkeen on hetki joogafilosofialle. Pyrkimyksenäni on käydä joogafilosofian teemoja läpi keskustellen ja nykypäivään ja meidän arkeemme mukauttaen.

Nämä retriitit ovat mahtava yhdistelmä harjoitusta, omaa aikaa, oivalluksia, samanhenkisten ihmisten seuraa, hyviä keskusteluja, hervotonta naurua, liikutusta ja hyvää mieltä!

Retriitin järjestää Terveysliikuntakeskus Kuntokikka, josta ihana Kikka on mukana huolehtimassa retriitin osallistujista. Tämä tehopakkaus häärii koristelemassa saleja, touhuaa keittiössä, lämmittää saunan ja huolehtii ihan kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta.

Olet lämpimästi tervetullut karkoittamaan kaamosta!